Cum agățați tablourile

person Postat de: Fotorama Frame Master list În: Sfatul specialistului Postat pe data: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizări: 172

Deși pot părea teme minore, locul ales si poziționarea exactă pentru agățarea tabloului, fie ca este un tablou canvas personalizat sau un tablou înrămat, au importanța lor estetică, dar și practică. Nu în ultimul rând trebuie să luați în considerație câteva măsuri ce țin de siguranță. Folosiți accesorii de calitate și, după montare, verificați dacă elementele de susținere sunt stabile. Iată ghidul nostru pas cu pas despre cum să agățați un tablou pe perete.

Materiale și scule necesare: ciocan, creion, ruletă, șurubelniță, bormașină, nivelă, accesorii de fixare pe perete corespunzător tipului de perete unde urmează să amplasați tabloul.

Poziționarea tabloului

Cu excepția cazului în care este o lucrare foarte mare, evitați să agățați tabloul într-un spațiu total liber, de obicei, deasupra unei părți de mobilier, cum ar fi o masă, o canapea sau un șemineu. Tablourile arată excelent la nivelul ochilor. Așadar, puneți tabloul la aproximativ 1,5-1,6 m de la podea până la centrul tabloului.

Sfaturi importante! Nu agățați tablouri pe zidurile recent tencuite sau decorate. Evitați zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi băile.

Măsurați poziția agățătorii

Tablourile pot veni cu o varietate de agățători. De regulă, tablourile noastre vin cu agățători de tip ferăstrău. Acestea se folosesc de regulă pentru tablouri de dimensiuni mici și medii. Pentru a măsura, așezați tabloul pe o suprafață plană, cu fața în jos, și măsurați distanța dintre agățătoare și partea superioară a ramei.

Marcați poziția de fixare de pe perete

În continuare trebuie să faceți un semn unde va fi pus tabloul, și acum ar fi bine să aveți un prieten prin preajmă. Țineți tabloul pe perete și faceți un semn cu creionul în colțurile superioare ale tabloului. Faceți un al doilea semn în mijlocul semnelor din colțurile superioare ale tabloului. Apoi, transferați măsurătorile agățătorii (de la pasul anterior) pe perete. Măsurați în jos de la semnul de creion din mijloc pe care tocmai le-ați făcut, așa că acum aveți exact locul de unde veți prinde tabloul.

Alegeți și folosiți accesoriile corespunzătoare tipului de perete

Diferitele tipuri de pereți necesită fixări diferite. Ciocăniți peretele sau folosiți un detector pentru a afla cu ce tip de perete aveți de-a face. Un sunet gol indică un perete din gipscarton. Un sunet solid sugerează că peretele dumneavoastră este de zidărie, realizat din cărămidă, beton sau piatră.

Pentru ambele tipuri de perete se vor folosi șuruburi cu diblu, cu mențiunea că diblul trebuie să fie adecvat pentru tipul de perete.

Primul pas este să faceți o gaură pe semnul de creion pentru a se potrivi cu diblu pe care-l utilizați. Faceți gaura folosind o bormașină cu un burghiu adecvat tipului de perete și dimensionat corespunzător și apoi împingeți diblul în perete.

După ce ați introdus diblul în perete, introduceți șurubul până la capăt. Capul șurubului va fi lăsat în afară, fiind locul de unde să puteți agăța tabloul.

Sfaturi pentru siguranța dumneavoastră

Înainte de a executa gaura în perete, verificați dacă nu există țevi ascunse sau cabluri electrice în perete. Ca regulă generală, nu găuriți direct deasupra sau dedesubtul întrerupătoarelor de lumină sau prizelor deoarece traseul cablurilor este vertical în sus de la întrerupătoarele de lumină și în jos de la prize.

Comentarii

Nici un comentariu!

Lăsați comentariul dumneavoastră

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password