Ce este un tablou canvas

person Postat de: Fotorama Frame Master list În: Tipuri de tablouri Postat pe data: comment Comentariu: 0 favorite Vizualizări: 421

Ce este un tablou canvas? Un răspuns simplu ar fi un tablou al cărui suport este un canvas adică o pânză cu o anumita grosime și textură. Nici măcar nu este nimic nou. De secole marii artiștii au pictat în ulei pe canvas, așadar mai toate marile capodoperele din muzee sunt niște tablouri canvas.

Totuși, mai ales după anul 2000 accepțiunea acestor cuvinte a devenit sinonimă cu imprimarea digitala pe o pânza similară cu cea utilizată de vechii maeștrii, dar care este tratată în mod special pentru a putea fi imprimată, și întinderea acesteia pe un cadru de lemn, cunoscut și sub numele de șasiu. Tablourile canvas sunt folosite ca o alternativă foarte versatilă a lucrărilor de artă pictate.

Imprimarea

Pentru a obține o calitate artistică adevărată, un aspect natural, culori vibrante și vii pentru tabloul canvas este foarte important să fie utilizat un material de calitate, un canvas cu finisajul mat alb-luminos, care să fie imprimat cu un echipament de ultima generație ce permite controlul reproducerii exacte a culorii și o calitate remarcabilă a imaginii. Sunt recomandate utilizarea tehnologiilor de print cu cerneală pe baza de apă, fie aceasta pigment sau cea de tip latex, certificate ecologic cu standardele Greenguard și Nordic Swan. Acestea permit o imprimare de foarte bună calitate, fără miros ( așa cum se întâmpla în cazul imprimatelor UV sau cu cerneală pe baza de solvent).

Este de menționat, ca in cazul tablourilor canvas simple, muchia este vizibila si este necesar sa fie imprimată din motive estetice. Cel mai adesea este imprimată „în oglindă”, adică un fragment din imagine simetric față de muchia cadrului de lemn.

Montarea pe șasiu

Este o etapa cel puțin la fel de importantă ca imprimarea. Panza se decupează, având grija sa păstram o margine de câțiva centimetri ce se va întinde cu grija pe cadrul de lemn, utilizând fie un echipament dedicat acestei operațiuni sau manual cu un clește special. Pânza este fixata apoi în poziția dorita cu capse speciale pe cadrul de lemn construit, de obicei, din lemn de brad masiv pentru o rezistență sporită.

Înrămarea tablourilor de canvas

Fie că dorim să un tablou canvas cu o reproducere de artă sau un tablou canvas personalizat cu imagini ce ne sunt dragi, ale oamenilor pe care îi iubim, de la evenimente de familie sau de la locul de muncă, este evident ca suntem interesați de aspectul estetic al acestuia. Pentru tablourile canvas sunt recomandate ramele de tip casetă sau „float”. Acestea lasă vizibil tabloul canvas dar în același timp oferă tabloului înrămat profunzime și volum, mai ales în cazul în care sunt montate la o distanta de câțiva milimetri de șasiu, oferind senzația că plutește in interiorul ramei (de aici și supranumele de „float”).

Înrămat sau nu, un tablou canvas poate schimba atmosfera în interiorul pe care îl decorează. Un tablou canvas personalizat cu imaginea celor dragi face uneori mai mult decât o opera de artă, iar tabloul canvas cu imaginea realizată de un artist, fie ea o lucrare de artă digitala sau fotografie, aduce bucurie și emoție în casele noastre.  

Comentarii

Nici un comentariu!

Lăsați comentariul dumneavoastră

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password